Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Politie zet kunstmatige intelligentie in voor cold cases

23-05-2018

Een nieuw wapen van de politie om mogelijk ruim vijftienhonderd cold case zaken op te lossen: Door het inzetten van speciale software met ’kunstmatige intelligentie’ verwacht de politie tientallen coldcase-zaken nieuw leven in te blazen en uiteindelijk bij daders terecht te komen. Het gaat hier om onopgeloste zaken waar een minimale gevangenisstraf op staat van twaalf jaar. Vijftienhonderd zaken, waarvan duizend moordzaken.

De computer, die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, is in staat om alle data te overzien en kent niet de beperking van het menselijk geheugen. Hierdoor kan de politie cold cases efficiënter verwerken en objectief prioriteren stellen naar de grootste forensische opsporingskansen.

Woensdag zijn recherchekundige Roel Wolfert en Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen te gast om hier ons alles over te vertellen.

Personen in dit fragment:

  • Jeroen Pauw
  • Roel Wolfert
  • Carina van Leeuwen

Praat mee

Onze spelregels.

Omschrijving *

Typ hier je reactie...


0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.