Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Henk van Straten en Elke Geurts over scheiden

18-04-2018

Henk van Straten verliet zijn vrouw en schreef er een boek over. Elke Geurts werd verlaten door haar man en ook zij schreef er een boek over. 

In ‘Ik nog wel van jou’ beschrijft Elke Geurts de periode waarin haar man haar verliet, na 24 jaar samen te zijn geweest. Het is een verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.

Henk van Straten schreef in ‘Berichten uit het tussenhuisje’ over de periode na het verlaten van zijn gezin. Na 12 jaar samen te hebben geleefd, volgt er een periode van eenzaamheid, slaappillen, drank, vrouwen en verwarring. 

De gescheiden schrijvers houden elkaar als ‘de verlater’ en ‘de verlatene’ een literaire spiegel voor en trekken samen op. Zij zullen door heel Nederland lezingen gaan geven over hun werk.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.