Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Evangelisatie en activisme bij de EO

17 apr 2017
Op 21 april aanstaande viert de Evangelische Omroep haar vijftigste verjaardag. Van een kleine speler, opgericht in 1967 door een groep mensen die vond dat de NCRV niet christelijk genoeg meer was, groeide de EO in rap tempo uit tot de grootste omroep van Nederland. In de jaren zeventig en tachtig waren de programmas van de EO vooral gericht op het verspreiden van het Goede Nieuws van het Koninkrijk Gods, wat niet altijd in goede aarde viel. Homoseksualiteit, euthanasie en abortus waren controversile onderwerpen. In de jaren negentig zwakte de omroep de felle evangelisatiedrang steeds verder af en kwam er meer ruimte voor amusement.

Over de opvallende momenten uit de omroepgeschiedenis, de rol en noodzaak van de EO schuiven vanavond bij Pauw een groot aantal EO-coryfeen uit heden en verleden aan: Bert DorenbosAndries KnevelTijs van den Brink en Jan van den Bosch.

Populair bij BNNVARA