Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

17-04-2017

Op 21 april aanstaande viert de Evangelische Omroep haar vijftigste verjaardag. Van een kleine speler, opgericht in 1967 door een groep mensen die vond dat de NCRV niet christelijk genoeg meer was, groeide de EO in rap tempo uit tot de grootste omroep van Nederland. In de jaren zeventig en tachtig waren de programmas van de EO vooral gericht op het verspreiden van het Goede Nieuws van het Koninkrijk Gods, wat niet altijd in goede aarde viel. Homoseksualiteit, euthanasie en abortus waren controversile onderwerpen. In de jaren negentig zwakte de omroep de felle evangelisatiedrang steeds verder af en kwam er meer ruimte voor amusement.

Over de opvallende momenten uit de omroepgeschiedenis, de rol en noodzaak van de EO schuiven vanavond bij Pauw een groot aantal EO-coryfeen uit heden en verleden aan: Bert DorenbosJan van den BoschAndries KnevelTijs van den BrinkHenny HuismanRegina RomeijnMirjam BouwmanBert van Leeuwen, de huidige EO-directeur Arjan Lock en Anne-Mar Zwart.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.