Pauw

Dirk Scheringa & Hero Brinkman beginnen een nieuwe politieke partij

22-09-2015
Voormalig bankier Dirk Scheringa sluit zich aan bij de Ondernemers Partij van Hero Brinkman. Dat maakte het duo dinsdagavond in Pauw bekend. De partij wil het ondernemen in Nederland makkelijker maken en richt zich daarbij specifiek op ZZPers.

"Ik voel veel voor de politiek en voor ondernemers. Ik zie zzp'ers en ondernemers als ruggengraat van de samenleving en ik vind dat die benadeeld worden. Daarom wil ik daar mijn best voor gaan doen", zei Scheringa. Ondernemers worden wat Scheringa betreft een speerpunt voor de partij. "Ik ga het liefst de Tweede Kamer in om daar ondernemers te vertegenwoordigen. Als een soort one-issue-partij."

Scheringa was eerder actief in de politiek. Zo was hij namens het CDA tussen 1976 en 1979 raadslid in de gemeente Opmeer. Een terugkeer naar die partij ziet Scheringa niet zitten. Met zijn nieuwe partij hoopt hij op dezelfde manier iets te kunnen betekenen als hij in het verleden deed op het gebied van kunst en sport. Het duo Brinkman en Scheringa kent elkaar nu ruim een half jaar. Beiden begonnen ze hun carrire bij de politie.