Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw over malafide incassobureaus

26-11-2014
Nederland heeft vierhonderd incassobureaus, waarvan de helft zich niet aan de regels houdt. Zij vragen te veel geld voor hun diensten en intimideren mensen met schulden. Ondanks herhaalde verzoeken, weigert staatssecretaris Teeven van Justitie om malafide schuldenjagers aan te pakken. Gedupeerden kunnen zelf naar de rechter stappen, is zijn mening. De ChristenUnie wil nu een einde aan deze praktijken en daarom dient Carola Schouten een initiatiefwet in. Pauw bespreekt de problematiek met Schouten, financieel adviseur Annemarie van Gaal, gerechtsdeurwaarder Wilbert van de Donk en gedupeerden Samantha Laret en Simone de Jong. Te gast zijn ook Don Ceder, hij is de oprichter van Anti Incasso n Lex Uiting, die voor Rambam in de wereld van de incassobureaus dook.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.