Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Nabestaanden over de treinkaping bij De Punt

19-11-2014
Vandaag werd het archiefonderzoek naar de Molukse treinkaping bij De Punt gepubliceerd, daaruit blijkt dat de mariniers die in 1977 een einde maakten aan de Molukse treinkaping op juiste wijze gehandeld hebben. Het onderzoek ontzenuwt een paar belangrijke beschuldigingen in de richting van de mariniers en van het gezag dat opdracht gaf tot de bestorming. Bij de bevrijding kwamen zes van de negen kapers plus twee gijzelaars om het leven.

De Nederlandse regering aanvaardde in ‘77 de consequentie dat alle gijzelnemers waarschijnlijk zouden omkomen bij de inval. Van executies, zoals de advocate van enkele nabestaanden van gedode kapers stelt, blijkt volgens het onderzoek geen sprake te zijn. Jeroen spreekt vanavond met advocate Liesbeth Zegveld, Cees Gravendaal, journalist destijds en nabestaanden Rocky Tuhuteru en Marco Pappilaya.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.