Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Vanaf 30 september terug opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Gastenoverzicht van Pauw

Barry Hay

Barry Hay (1948) is zanger. Hij is geboren in India en heeft een Schotse vader en een Nederlands-Joodse moeder. Na de echtscheiding van zijn ouders kwam hij op achtjarige-leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Hij woonde enige tijd in Amsterdam voordat hij zich met zijn moeder in Den Haag vestigde. Tijdens zijn jeugd zat hij op een Engelstalig internaat. Daarna volgde hij een opleiding aan de kunstacademie. In de jaren '60 wordt Hay zanger van The Haigs en in 1967 de frontman van Golden Earring, een enorm internationaal succes, zelfs in de VS.

Naast Golden Earring brengt hij ook soloplaten uit, deze variëren van een bigband tot rockmuziek. Hij produceerde daarnaast het eerste album van Anouk. In 1992 trouwt Barry Hay met Sandra Bastiaan en krijgt twee dochters met haar. In 2016 kwam het boek ‘Hay’ uit, een biografie over Barry. Hierin vertelt hij openhartig over zijn leven in en buiten de spotlights, over zijn roerige jeugd, familie, zijn band met moederland India, zijn grote liefde Sandra, en uiteraard zijn rise to stardom vol seks, drugs en rock 'n roll.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's