Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Zo vierde Feyenoord zijn laatste landstitel

24 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Feyenoord 1999
Achttien jaar lang heeft Rotterdam gesmacht naar een landstitel. Op 7 mei gaat Feyenoord op bezoek bij het Rotterdamse broertje Excelsior en het kan bijna niet anders dat de club die zondag, voor het eerst sinds 1999, kampioen van Nederland wordt. En anders wel een week later in de eigen Kuip tegen Heracles Almelo .
De titel van het bekendste voetbalboek van Hugo Borst luidt: De Coolsingel bleef leeg. Met de ondertitel: Het klassieke boek over Feyenoord.  Daarin beschrijft hij de lijdzame jaargang van Feyenoord in het seizoen 1995-1996, waarin de club weer eens geen kampioen werd. Het is sindsdien één keer gelukt, in 1999. En dat was ook meteen de laatste titel voor de club uit Rotterdam. Sindsdien was het telkens PSV of Ajax dat de titel greep en zelfs AZ (2009) en FC Twente (2010) wisten in de tussentijd een landstitel te veroveren. 
Maar dit seizoen is alles anders en lijkt die Coolsingel dan eindelijk weer eens vol te gaan stromen voor een landstitel van Feyenoord. Zondag won de ploeg van Vitesse (0-2) dankzij twee treffers van Nicolai Jørgenson, terwijl Ajax onderuitging in Eindhoven bij PSV. Met nog twee duels te gaan is de voorsprong van Feyenoord nu vier punten op Ajax. Dat kan dus haast niet meer fout gaan voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. De enige vraag is of ze 7 mei tegen Excelsior de titel grijpen of een week later thuis tegen Heracles Almelo.
Eerder vertelden Ron Fresen, Maxim Hartman en Ruud Gullit al bij Pauw over hun liefde voor Feyenoord.
Zoals gezegd, in 1999 gebeurde dat voor het laatst. Toen pakten de Rotterdammers onder leiding van trainer Leo Beenhakker en spelers als aanvoerder Jean-Paul van Gastel, topscorer Julio Ricardo Cruz en Jon Dahl Tomasson de landstitel
Feyenoord selectie 1998/1999
Zo zag de Feyenoord-selectie eruit bij de laatste Feyenoord-titel in 1999 (foto: Wikipedia)
Een bordesscène volgde. Op het balkon van Het Stadhuis op de Coolsingel zong Lee Towers You'll never walk alone  voor een enorme mensenmassa. En dat zag er zo uit:
Meer Pauw nieuws? Klik hier.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA