Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Zijn de Oranjeleeuwinnen bestand tegen de bakoven van Valenciennes?

28 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hitte in Frankrijk
De Oranjeleeuwinnen nemen het zaterdagmiddag om 15:00 uur op tegen Italië in de kwartfinale van het WK, terwijl Europa wordt geteisterd door een hittegolf. Zeker de temperaturen waar Frankrijk mee te maken heeft dezer dagen zijn extreem. In 78 Franse departementen geldt op dit moment code oranje. Nederland speelt in de Noord-Franse stad Valenciennes, waar het kwik ook zeer hoog kan oplopen morgenmiddag.
In het binnenland en het zuiden kan het op sommige plaatsen maar liefst 45 graden worden. En ook in het noorden van Frankrijk, waar Valenciennes ligt, kan het behoorlijk warm worden met zo'n 35 graden. Misschien zelfs nog een paar graden warmer. Het weer wordt dus een belangrijke factor tijdens de wedstrijd en een belangrijke vraag is hoe goed de spelers daarmee kunnen omgaan.
We zagen gisteren nog de beelden van de training, waarbij de spelers van Oranje vochten tegen de warmte, gewapend met koelvesten en  slush puppies . Ook zaterdag zal verkoeling en hydratatie van elementair belang zijn voor onze landgenoten.