Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Zihni Ozdil: 'Als Kamerlid ga ik er keihard voor werken de Nederlandse Droom te bestendigen'

4 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Zihni Ozdil
Zihni Ozdil ziet zichzelf als goed voorbeeld dat je in Nederland alles kunt bereiken, ongeacht je afkomst. "De grootste pessimist werd een rasoptimist. Voor de cynici thuis, vooral de jonge mensen, geloof me: pessimisme is tijdsverspilling. Hoop brengt ons vooruit. Dat ik hier sta betekent dat we een 'Dutch Dream', een Nederlandse Droom hebben. Als Kamerlid ga ik keihard werken om de 'Nederlandse Droom' te bestendigen voor de toekomst."
"Ik vind persoonlijk dat we als samenleving en als overheid ook de verantwoordelijkheid hebben om de mensen die van huis uit niet alle kansen hebben, toch ook vooruit te helpen. Als je geen baan kunt vinden, alleen maar vanwege je achternaam, dan sta ik achter je, dan staat GroenLinks achter je. Maar je gaat Nederland de rug toe keren, je gaat niet met z'n duizenden in Rotterdam achter een dictatoriale populist uit het land van je opa aan rennen".
Meer nieuws? Klik hier.

Meer over:

, ,