Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Zes indrukwekkende nominaties voor de World Press Photo

14 feb 2018
  •  
leestijd 2 minuten
World Press Photo 2018
De organisatie achter de World Press Photo heeft de genomineerden bekendgemaakt die dit jaar meedingen naar de titel World Press Photo 2018. De uitreiking, die zal plaatsvinden op 12 april, is in Amsterdam. 
De genomineerde foto's zijn gekozen uit 73.044 inzendingen van 4.548 fotografen uit 125 verschillende landen.  De jury, die onder leiding staat van de Cubaanse fotograaf en art director Magdalena Herrera, deed er drie weken over om tot een oordeel te komen.

Dit zijn de zes genomineerden:

WPP: Ronaldo Scheimid
Deze foto toont het beeld van een brandende demonstrant in Caracas, Venezuela. (Foto: Ronald Schemidt / AFP)
WPP: Patrick Brown
Deze Rohingya zijn omgekomen nadat de boot waarmee zij vanuit Myanmar naar Bangladesh wilden vluchten omsloeg. (Foto: Patrick Brown)
WPF: Toby Melville
Een naar beeld uit Groot-Brittannië: nabij het Britse parlement ontfermt een voorbijganger zich over een slachtoffer van de aanslag in Londen , in maart 2017. (Foto: Toby Melville / Reuters)
WPP: Adam Ferguson
Dit is de 14-jarige Nigeriaanse Aisha. Zij werd ontvoerd door terreurgroep Boko Haram en op zelfmoordmissie gestuurd. Ze wist te ontkomen. (Foto: Adam Ferguson)
De jury nomineerde twee foto's van de Brit Ivor Prickett, die de slag om Mosul al twee jaar lang vastlegt voor de Amerikaanse krant The New York Times.


Tijdens de slag om Mosul bleven deze burgers in de stad. Hier staan ze in de rij, wachtende op hulp. (Foto: Ivor Prickett / The New York Times)
WPP: Ivor Prickett
WPF: Ivor Prickett 2
Iraakse militairen dragen een jongetje uit de door oorlog verwoeste stad.  (Foto: Ivor Prickett / The New York Times)

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA