Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Xander van der Wulp: "Dit is de lievelingscoalitie van Alexander Pechtold"

24 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-03-24 om 10.51.47
De verkenningen gaan verder op het Binnenhof. De vier leiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks proberen zo subtiel mogelijk te vertellen of de gesprekken wel of niet goed gaan. Politiek verslaggever Xander van der Wulp constateert dat de partijleiders vooral  nog een hoop verschillen zien tussen hun eigen partij en de andere partijen. D66-leider Alexander Pechtold lijkt vooralsnog de meeste aanknopingspunten te zien. "Dit is de lievelingscoalitie van Alexander Pechtold", zegt Xander.
DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu doet ook een duit in het zakje. Hem wordt gevraagd of hij met zijn partij deelname aan een nieuwe regering zou overwegen. "Wij zijn heel erg realistisch, als op ons een beroep zou worden gedaan dan zouden we daar niet voor weglopen. In deze fase zien we voor onszelf een louter adviserende en controlerende rol. Ik denk dat deze vier partijen het aan de uitslag verplicht zijn het met elkaar te proberen, maar ik denk dat we met elkaar kunnen aftekenen dat na een aantal weken we zullen zien dat het niet gaat lukken en er een volgende optie verkend gaat worden." Hij verwacht dat ze uiteindelijk bij de PvdA zullen uitkomen en er een kabinet gevormd zal worden met VVD, CDA, D66 en de PvdA.