Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Wim Kieft over Ajax: "Ze maken echt een goede kans om de finale te winnen"

12 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
C_lKctCXoAAsa7g
Ajax verliest de tweede Europese halve finale tegen Olympique Lyon in Frankrijk, maar haalt toch de finale. Oud-voetballer Wim Kieft beschouwt het Europa League-duel na.
"Het was spannend en het toch wel historisch." Zei Wim over de knotsgekke wedstrijd. Het is toch allemaal vrij negatief, wat er speelt in het Nederlandse voetbal, als je ziet wat er speelt in Zeist en met de aanstelling van de nieuwe bondscoach etc. Ajax vormt de stip aan de horizon van het Nederlandse voetbal
De jonge spelers van Ajax hebben stand gehouden tegen Lyon. Jongens als Kluivert, Mathijs de Ligt en Donny van de Beek hebben zich verrassend goed staande weten te houden op dat niveau. Gek genoeg waren het juist de routiniers die het minst waren in Frankrijk: Lasse Schöne, Joël Veltman en Nick Viergever.
Ajax zal op 24 mei in de finale in Stockholm het Manchester United van José Mourinho treffen. Kieft geeft de ploeg van Peter Bosz een goede kans om na Lyon ook de Engelsen uit te schakelen. 
Tot slot kwam de glazen bol nog even op tafel: Wie wordt er zondag kampioen van Nederland? "Wel Feyenoord", aldus Kieft. En gaat Dick Advocaat het Nederlands Elftal redden? "Dat niet", is hij duidelijk. We gaan het zien. 
Meer sport? Klik hier.

Meer over:

,