Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Wie is straks de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken?

  •  
14-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Poll Nieuwe minister van Buitenlandse Zaken
Nu  Halbe Zijlstra opstapt als minister van Buitenlandse Zaken moet de VVD opzoek gaan naar een opvolger. Sigrid Kaag (D66) neemt tijdelijk Zijlstra’s taken over, maar wie wordt straks de nieuwe minster? Meerdere media berichten over mogelijke opvolgers van Zijlstra. Wie moet volgens jou de nieuwe minister worden? Stem mee in de poll. 
De eerste naam die veelal genoemd wordt is die van Jeanine Hennis (44), de oud minister van Defensie, die nog niet zo lang geleden is afgetreden, oktober vorig jaar, en hierdoor geen nieuwe ministerpost kreeg in het huidige kabinet. 
Han ten Broeke (48) is Kamerlid sinds 2006 en woordvoerder buitenland en daardoor zeer ervaren. Ten Broeke werd tijdens de formatie ook al veel genoemd, maar werd toen toch gepasseerd.
Hans van Baalen (57) heeft veel buitenland ervaring. Hij was lid van de Tweede Kamer en sinds 2009 lid van het Europees Parlement.
En als laatste Edith Schippers (53). Zij is erg ervaren in de Tweede Kamer, maar niet speciaal op buitenland. Ze heeft het Binnenhof verlaten, maar voor zover bekend nog geen nieuwe baan. Het kwam eerder voor dat een politicus Den Haag verliet en toch terugkeerde.