Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

'We hebben al lang genoeg bewijs voor buitenaards leven'

18 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
UFO
De 32-jarige Anton Teuben heeft met veel verontwaardiging naar de uitzending met André Kuipers gekeken. Volgens hem ligt er al lang genoeg wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van buitenaards leven.
"Het bewijs en de feiten liggen voor Kuipers' en jullie neus. Laten we onszelf eens afvragen wie bepaalt wat bewijs is. Vele tienduizenden noorderlingen zien met regelmaat objecten vliegen. Gemeentebestuurders, politie en regionale media zijn al sinds 2002 op de hoogte," aldus Teuben naar aanleiding van de uitzending met André Kuipers , de astronaut die i n zijn nieuwe programma  Kuipers zoekt contact  op zoek gaat naar buitenaards leven.
Teuben is in 1992 gestopt met zijn kledingzaak in Walk om zich volledig te kunnen richten op zijn ufo-onderzoek, waarmee hij al vanaf 1985 bezig is. Hij heeft het oudste en vrijwel enige ufo-meldpunt in Nederland. Later zijn er nog enkele onafhankelijke meldpunten bijgekomen. Met de meeste hiervan is onderling contact.
"Vele tienduizenden noorderlingen zien met regelmaat objecten vliegen."
Een unidentified flying object boven Winsum in Groningen (Foto: ufo meldpunt)
ufo winsum
Ook in het buitenland houden veel mensen zich bezig met de zoektocht naar buitenaars leven. Veel onverklaarbare fenomenen in de natuur worden bijvoorbeeld toegeschreven aan aliens. Deze Engelse website is bijvoorbeeld helemaal gewijd aan zogeheten graancirkels, die op onverklaarbare wijze zijn gemaakt. Deze zouden volgens de theorieën alleen door buitenaardse wezens geproduceerd kunnen zijn. 
Graancirkels
  Verschillende graancirkels in Wiltshere in het zuidwesten van Engeland
Overtuigend bewijs kunnen we dit uiteraard niet noemen. Het blijft bij wilde theorieën en speculaties. En als dit door buitenaardse wezens gedaan zou zijn, waarom zouden zij dit in vredesnaam doen? Veel websites geven geen overtuigende verklaringen voor wat ze laten zien. Wat vaststaat is dat veel mensen gefascineerd blijven door het mogelijke bestaan van buitenaardse wezens. Zolang er nog geen bevredigend bewijs is, zal de speculatie door blijven gaan. En mochten zij slimmer zijn dan wij, dan zullen zij ons waarschijnlijk eerder ontdekken dan wij hen.
Meer ruimtevaart en andere interessante onderwerpen zie je hier.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA