Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Wat als Quentin Tarantino en Michael Bay kookvideo’s regisseerden

20 aug 2017
  •  
leestijd 2 minuten
tarantino
Dat een geslaagde  voedselreclame of kookvideo niet alleen op de speekselklieren hoeft te werken, maar ook amusement kan zijn, bewijst  commerciële filmmaker David Ma. Hij bereidde vier doodgewone recepten  in  de herkenbare stijl van vier  wereldberoemde filmregisseurs.
Wie Pulp FictionReservoir Dogs, Kill Bill  en  Django Unchained weleens heeft gezien, kent de ingrediënten van een authentieke Quentin Tarantino-film. Bloed, fastfood, bloed, geweld, bloed, gescheld en nog meer bloed — bij voorkeur opspattend onder een felle lamp. In onderstaande video stelt David Ma zich voor hoe Tarantino de bereiding van een bord spaghetti bolognese in beeld zou brengen.
Die andere regisseur van ruige films, is de Amerikaan Michael Bay. Hij regisseerde spectaculaire klassiekers als Armageddon  en  Pearl Harbor  en de  Transformers- reeks, over levensgrote vechtende robots. Bays films zijn te herkennen aan explosies, instortende gebouwen, en het enthousiaste gebruik van slow-motion en rondcirkelende camerabewegingen.
De stijl van regisseur Wes Anderson is wat bescheidener maar net zo herkenbaar. Een echte Anderson, bijvoorbeeld de comedy  The Grand Budapest Hotel , herken je aan romige kleuren, rechte camerabewegingen en symmetrie. Hieronder past David Ma die vormgeving toe op de bereiding van een S'more, een Amerikaanse kampvuursnack.
Een minder bekende naam is die van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón. Zijn laatste film was de science-fictionthriller  Gravity , waarin Sandra Bullock een ruimtevaarder speelt die losraakt van haar ruimtesonde na een noodlottig ongeluk. Cuarón maakt in zijn films gebruik van soms desoriënterende, en vaak lange filmtakes. Zo duurde de openingsscène van  Gravity  dertien minuten.
Hieronder: pannekoeken,  Cuaron-style .

Meer over:

, , ,