Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Walvis aangespoeld in Parijs

24 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Walvis Parijs
Het moet een vreemd gezicht zijn geweest voor de nietsvermoedende voorbijgangers. Iedereen kent de beelden wel van aangespoelde wal- en potvissen op de stranden langs de kust, maar de omstanders zullen wel een paar keer met hun ogen geknipperd hebben toen ze een enorme walvis zagen liggen langs de oever van de Seine in hartje Parijs.
In de Franse hoofdstad lag sinds eind vorige week prompt een dode walvis langs rivier de Seine. Het was een akelig gezicht en dat was ook precies de bedoeling. De walvis blijkt een kunstproject te zijn van een Belg, luisterend naar de naam Tim van Noten. De actievoerder goot onophoudelijk water over het bijna 16 meter lange zoogdier, alsof hij het leed wil verzachten. Actievoerder, omdat Van Noten deel uit maakt van kunstenaarscollectief Captain Boomer.  Acteurs doen alsof ze natuurbeschermers en wetenschappers zijn die zich om het dier bekommeren.
close up walvis
Het project is onderdeel van het festival Paris été . Het kunstwerk lag eerder al in Rennes en in Londen. De kunstenaars willen met het imposante beeld voorbijgangers shockeren en op die manier aandacht vragen voor milieuproblematiek.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's