Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Vlogger Ismaïl Ilgün wordt niet vervolgd

23 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Ismaïl Ilgün
Ismail Ilgün wordt niet vervolgd, maar moet wel zijn excuses aanbieden in onder meer een vlog. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bepaald. 
De twintigjarige Ilgün kwam vorig jaar zomer in het nieuws met de Hoodvlogs die hij maakte in de wijk Poelenburg in zijn woonplaats Zaandam. Hij beledigde mensen in zijn filmpjes en viel samen met zijn vrienden mensen lastig bij het winkelcentrum waar ze rondhingen. 
zonnebrillen bij Pauw
Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Zaandam kwam Ilgün bij ons in de uitzending, samen met zijn vrienden, om uitleg te geven over zijn vlogs en de ontstane commotie. De overlast werd volgens hem zwaar overdreven, terwijl het Zaanse raadslid Juliette Rot juist van mening was dat de maat wel vol was.
Het OM verwijt Ilgün onder meer opruiing, belediging van het openbaar gezag en het opzettelijk aantasten van de eer of goede naam van anderen. Ilgün werd vorig jaar september opgepakt en heeft toen drie dagen vastgezeten. De vlogger heeft inmiddels meerdere keren zijn spijt betuigd. Mede daarom besluit het OM hem niet te vervolgen, maar hij moet wel excuusgesprekken gaan voeren en een excuus-vlog maken voor de bewoners van Poelenburg.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA