NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Vijf films om te kijken in augustus en september

31 jul 2017
  •  
leestijd 3 minuten
Charlize Theron
Het is vakantietijd, zomertijd, en komkommertijd: hoe deze weken door te komen? Deze vijf films gaan je daarbij helpen.

Atomic Blonde

We hebben al de vrouwelijk Docter Who, maar de grootste vraag blijft misschien wel: zal er ooit een vrouwelijke James Bond komen? Charlize Theron bezig in ieder geval de kwalificaties om de '00 status te bemachtigen. In Atomic Blonde verdient ze de status van superspion voor MI6 meer dan terecht. Met verve. De film speelt in het jaar 1989, vlak voor de val van de Berlijnse Muur. Vandaar de keuze van New Order's dance-hit Blue Monday in de filmtrailer. Regisseur David Leitch is een fabuleuze visuele artiest en dat maakt hij in deze actiethriller wederom waar. Je zit daarom 1 uur een 55 minuten lang aan het scherm gekluisterd. (Atomic Blond, 10 augustus in de bios) .

Wind River

Het is geen onbekend verschijnsel: Hollywood-acteurs die op de regisseursstoel plaatsnemen. Acteur Taylor Sheriden ( Sons of Anarchy, Star Trek: Enterprise, CSI, NCIS ) is de volgende in de lange rij. Hij maakt zijn regiedebuut met deze thriller over een Amerikaanse natuurbeheerder (Jeremy Renner) die een lichaam ontdekt in een reservaat van native Americans in Wyoming. Men gaat uit van een misdrijf. Elizabeth Olsen speelt een FBI-agent die op deze zaak wordt gezet. In Amerika wordt al gesproken van Coen Brother's noir meets 'the case of the week'. ( 14 september in de bios )

An Inconvenient Sequel

An Inconvenient Sequel is de langverwachte opvolger van The Inconvenient Truth (2006), van de hand van Al Gore. De BBC gaf de documentaire drie uit vijf sterren. De documentaire is in de hermontage geweest zodat het omstreden besluit van Donald Trump om uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen, kon worden meegenomen. Het grootste deel van de film bestaat uit de verwoede pogingen van Gore om overheidsfunctionarissen en CEO's uit het bedrijfsleven aan te zetten tot het investeren in groene energie. ( An inconvenient Sequel: Truth to power komt 4 augustus uit in de VS).

The Dark Tower

Jarenlang is schrijver Stephen King bezig geweest een geschikte filmische adaptatie van zijn boek Dark Tower (uit de 8-delige serie) te laten maken en ein-de-lijk is het hem en de rechthebbende filmmaatschappij Sony Pictures gelukt. De Deense regisseur Nikolaj Arcel is erin geslaagd een goede cinematografische benadering van het boek neer te zetten. En dat betekende tevens zijn Hollywoord-debuut. Voor wie het verhaal niet kent: het gaat over een mysterieuze scherpschutter genaamd Roland Deschain en de jonge Jake en de The Man in Black. Deschain (Idris Elba, o.a. Prometheus ) is in een eeuwige strijd met the Man in Black (Matthew McConaughey) om the black tower, die het universum bij elkaar houdt. U begrijpt, het hele universum staat op het spel in deze intense strijd en Deschain is de enige die the dark tower kan verdedigen. (24 augustus in de bios)

A Ghost Story

Dit is een verhaal over het hiernamaals als geen enkele ander tot nu toe. Regisseur David Lowery's schuift Casey Affleck naar voren als een vriendelijk spook, gehuld in een simpel, traditioneel wit laken, zoals het clichématige Halloween-kostuum. Het spook spookt rond bij zijn vrouw, die rouwt om het verlies van haar man. A Ghost Story is enorm goed ontvangen op het Sundance Film Festival en kreeg maar liefst vier sterren van de BBC. De recensent schrijft: "Deze voortreffelijke verbeelding van onverwerkte rouw zult u niet snel loslaten." Amen. (Eind augustus in de bios).

Meer over:

, , , , , , ,