Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vier indrukwekkende verhalen van afgelopen seizoen

  •  
11-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
215 keer bekeken
  •  
4 gasten
Ook het afgelopen seizoen zijn gasten aan tafel verschenen met een indrukwekkend verhaal. De vaak persoonlijke gesprekken spreken tot de verbeelding en maakten dan ook veel los op de sociale media. We hebben hieronder vier van deze gesprekken nog eens uitgelicht:

René Verschuur

‘Lafaard, lafaard, een varken ben je’, riep René Verschuur op het moment dat hij de rechtszaal verliet. Hij verloor zijn dochter Roos (19) door de tramaanslag in Utrecht. Gökmen T. verscheen die dag voor de rechter. Verschuur maakt diepe indruk als hij, gesteund door zijn advocaat Sébas Diekstra, aan tafel bij Jeroen vertelt hoe de aanslag zijn leven totaal overhoop heeft gegooid.

Clairy Polak

Journalist Clairy Polak leefde jarenlang met een partner met alzheimer, die kort geleden overleed. Ze schreef de roman Voorbij, voorbij. Het gesprek gaat niet alleen over wat deze schrijnende ziekte, maar ook over wat alzheimer doet met een relatie als iemand na dertig jaar niet meer weet wie je bent.

Bob Fosko

Bob Fosko is het bekendste alias van Geert Timmers (63), brulboei van De Raggende Manne. Begin dit jaar kreeg hij te horen dat hij slokdarmkanker heeft, vlak voor de start van een nieuwe tournee. Het gesprek gaat over de naderende dood, de afscheidstournee, wat sterftestress is en hoe je daar vrolijk onder blijft. 

Jannienne

Op 4 juni schuift Jannienne aan bij Pauw. Haar broer, Peter M., is niet teruggekomen van zijn verlof uit de psychiatrische kliniek in Den Dolder, die sinds de moord op Anne Faber in opspraak is. Volgens Jannienne is haar broer volledig ontoerekeningsvatbaar en zonder medicijnen levensgevaarlijk. Ze vertelt op indringende wijze over haar broer, de kliniek en de angst bij haar en haar moeder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.