Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Het verhaal achter Mick Jaggers ‘Heb je even voor mij’

19 okt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
20171019-pauw-jagger_7
Tijdens het concert van The Rolling Stones, zondag in het Gelredome, bleek Mick Jagger over een behoorlijke feitenkennis te beschikken over de stad Arnhem. Zo wist de voorman dat de geallieerden bij de stad 'een brug te ver' gingen en wist hij te vertellen dat Vitesse vorig jaar de KNVB-beker won. Dagblad Trouw wijst de Arnhemmer aan die 'de eer had om Arnhem-feitjes voor Jagger te verzamelen'.
Het is niet zo dat de band toevallig bij de bekerfinale in het stadion zat. Het heeft alles te maken met een goede voorbereiding. Bij ieder concert weet Jagger feitjes te noemen over de plaats waar The Stones optreden. Het management zorgt voor een lokale expert die dat voor hem uitzoekt, schrijft  Trouw.  Dit keer was dat Bob Roelofs, de griffier van de plaatselijke Provinciale Staten. De verzamelde informatie wordt fonetisch vertoond op de autocue voor de ‘perfecte’ uitspraak op het podium.

Heb je even voor mij

Bob Roelofs hielp Jagger ook aan Frans Bauers  Heb je even voor mij. Jagger zong dat nummer backstage en plaatste er een filmpje van op Instagram.
Echter, Bauer is een Brabander, dus waarom uitgerekend dat nummer? De tekst werd geschreven door een Arnhemmer, Emile Hartkamp , die verder ook teksten schreef voor André Hazes, Marianne Weber, Jannes en René Froger.
Het vrolijke filmpje van Jagger ging na afloop van het concert de wereld over. Frans Bauer zelf  kon er niet van slapen: "Ik dacht eerst dat het een grap was, maar toen zag ik dat het echt zijn officiële Instagram-account is."
Jagger riep op het podium eveneens dat Arnhemse meisjes het lekkerst zijn. Belangrijk is dan wel om daarbij in het achterhoofd te houden dat hij de koekjes  bedoelde.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA