NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Verdronken allochtone tieners: zwembaden nemen heft in eigen handen

15 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
zwembad
Nederlandse zwembaden laten allochtone tieners voorzwemmen’,  meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. Vorige week verdronk een Syrische jongen (16) in een buitenzwembad in Venlo, een jaar geleden nog verdronk een negenjarig Syrisch meisje in Rhenen.
Volgens het Nationaal Platform Zwembaden, zo meldt de krant, laten badmeesters en -juffen mensen  ‘uit landen zonder zwemlescultuur’ eerst in ondiep water proefzwemmen. Zwembad de Windas in Bergschenhoek is een van de zwembaden waar extra wordt gelet op nieuwe bezoekers, en in het bijzonder tieners. In De Windas ging het dit weekend bijna mis, toen een jonge vluchteling niet meer boven kwam na een duik.

Gevaren

Vorige week trok de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) aan de bel. Schoolzwemmen zou verplicht moeten worden voor voormalige asielzoekers, die het niet zelden aan kennis ontbreekt over de gevaren van water. Zwemmen lijkt makkelijk, omdat bijna iedereen in Nederland het kan, maar niets blijkt minder waar.
Wij vroegen onze lezers of deze verplichte zwemles een goed idee was. 44 procent vond van wel, 56 van niet.

Meer over: