Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Verdachte homogeweld gaat aangifte doen tegen homostel

  •  
04-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
homogeweld
Het Arnhemse homostel Jasper en Ronnie is in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van geweld. Gerald Roethof, advocaat van een van de vier verdachten, spreekt met politiewoordvoerder Ellie Lust, D66-Kamerlid Vera Bergkamp en fotograaf Erwin Olaf over het voorval. Roethof kondigt aan dat zijn cliënt aangifte zal doen tegen het homostel.
De verdachten (veertien tot zestien jaar oud) vormden, zo onthulde advocaat Roethof maandagavond, ‘een gemengd gezelschap’. “Een gezelschap dat erg past in de huidige samenleving, een jongen met blond haar en blauwe ogen, een Turkse jongen, een Marokkaanse jongen.” Over de betonschaar die bij het geweldsincident zou zijn gebruikt, beweerde Roethof: “Ik heb alle aanwijzingen dat dat niet klopt en absoluut niet het geval is geweest.”
Roethof meldde dat zijn cliënt (16) aangifte wil doen tegen Jasper en Ronnie. “Een van de twee heren is op mijn cliënt afgekomen, de vuist opgeheven en heeft gezegd: ik kan je slaan. En mijn cliënt is ook geslagen. Hij heeft zijn tanden nog, maar zijn tanden zijn door zijn lip geslagen.”
Het verhaal had meerdere kanten, merkte de Amsterdamse politiewoordvoerder Ellie Lust (tevens voorzitter van politienetwerk Roze in Blauw) op. Of, zoals ze het bloemrijk formuleerde: “Hoe dun de pannenkoek ook is, hij heeft altijd twee kanten. ”
tegel
Erwin Olaf merkte op dat hij als homoseksueel nog hand in hand kan lopen in een klein deel van Amsterdam. “Twee geselecteerde grachten en negen straten. In Rotterdam zijn dat twee straten. In Utrecht anderhalve gracht.” Hij greep de gelegenheid aan om een column van cabaretier en NRC-columnist Youp van ’t Hek uit 2012 voor te lezen waar hij nog altijd emotioneel over was: ‘Maar het leukste dorpsnieuws kwam deze week uit Amsterdam, waar de fotograaf EO (heerlijke initialen in dit geval) op straat zijn vriend ging tongen. Dit deden ze voor een snackbar en de eigenaar van die eetgelegenheid vond dat onsmakelijk. Terecht.’ 
Olaf vervolgde: “Als een man zoiets kan schrijven zonder weerwoord, dan moet je die jongens niet kwalijk nemen dat ze zich zo gaan gedragen.”
Meer soortgelijk nieuws? Dat lees je hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.