Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Loppersum dag 2

13 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Loppersum dag 1
'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' dag 2 in Loppersum:
thieme ea
Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) schuiven vanavond aan om te praten over de plotselinge ommekeer van de klimaatplannen van kabinet Rutte-III. De klimaatlasten voor burgers moeten omlaag en bedrijven gaan meer betalen. Winst voor de ChristenUnie, maar is Partij voor de Dieren net zo blij?
Sander van de Pavert
Iedere uitzending vragen we een cabaretier om op zijn eigen wijze de dag af te sluiten. Vandaag doen we dat met ‘mister LuckyTV’ Sander van de Pavert. Hoe? Dat zie je vanavond bij 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen.
Wouter de winther
De maatregelen in het klimaatakkoord zijn waarschijnlijk niet genoeg om de klimaatdoelen te halen. Ook gaan alle inkomensgroepen erop achteruit als het akkoord wordt uitgevoerd. Dat blijkt uit de doorrekening van het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving. Dit alles en meer, bespreken we in de uitzending met politiek commentator Wouter de Winther van De Telegraaf.
Sabine en Bauke
Vandaag verwelkomen we varkensboerin Sabine Grobbink uit Barger-Compascuum en melkveehouder Bouke Meijer uit Witteveen bij onze uitzending in Loppersum. Hoe kijken zij naar de klimaatdoelen die Nederland voor ogen heeft? Is het wel mogelijk voor de boeren om aan nog strengere milieu-eisen te voldoen? Moeten de boerenbedrijven drastisch inkrimpen en uitsluitend biologisch gaan werken, of is onze sector juist een voorbeeld voor het buitenland? Vanavond gaan we in debat en krijgen we antwoord op deze vragen bij de derde uitzending van 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen'.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA