Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Den Haag

11 mrt 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Pauw & Jinek
'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' gaat van start vanuit de Eerste Kamer in Den Haag. 
Ankie Broekers Knol
Zes jaar lang leidde ze de vergaderingen in de Eerste Kamer. Ankie Broekers-Knol had langer willen blijven, maar haar eigen partij VVD wil vernieuwen. En daarmee neemt de markante Eerste Kamervoorzitter binnenkort afscheid. Vanavond is ze gastvrouw tijdens de eerste uitzending van Pauw & Jinek: de verkiezingen. En uiteraard bespreken we met haar de Eerste Kamerverkiezingen.
Hugo de Jonge
Twee vicepremiers en de minister van Economische Zaken en Klimaat trokken vandaag naar Groningen naar aanleiding van het Groninger gasdossier. Een van hen schuift vanavond aan tafel: vicepremier en minister van Gezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge.
DENK
Politieke partij DENK doet dit jaar voor het eerst mee in alle provincies. Want nu het kabinet zijn meerderheid in de Eerste Kamer dreigt te verliezen, ruikt de partij haar kans.  Kamerlid Selçuk Öztürk, mede-oprichter en partijvoorzitter van DENK, wordt de lijsttrekker voor de Eerste Kamer namens de partij. Samen met zijn fractie schuift hij vanavond aan.
Martijn Koning
Elke uitzending krijgt een cabaretier het laatste woord, en vanavond is dat Martijn Koning. Hij behandelt opvallend nieuws uit de campagne en spaart de gasten aan tafel niet.
Ron Fresen
Politiek verslaggever Ron Fresen geeft ter gelegenheid van de Provinciale Statenverkiezingen zijn analyse over “de boeiendste campagne ooit”. Dreigt er straks een enorme versplintering in de Eerste Kamer te ontstaan? En wat betekent dat voor de plannen van kabinet Rutte III? Welke partijen krijgen het voor het zeggen? Op deze vragen (én meer) krijgen we vanavond antwoord van de NOS-journalist.  
jorritsma, vos en rosemuller
Vanavond hebben we het met Paul Rosenmöller, Annemarie Jorritsma en Mei Li Vos over de staat van de Eerste Kamer. Is het nog de Kamer van reflectie, of moeten we het meer zien als een verlengstuk van de Tweede Kamer? En gaat het politieke gevecht er in de toekomst even hard worden gevoerd? Op deze vragen krijgen we in de uitzending antwoord. Ook hebben we het met de drie Eerste Kamerleden over de versplintering in de politiek, en wat dat betekent voor de regeerbaarheid van ons land.

Meer over:

, , , , , ,