Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Vanaf 30 september terug opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Woensdag bij Pauw

26 sep 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Uitzending template
Herman Pleij 27 september 2017
De  Maand van de Geschiedenis  is altijd in oktober. Ter ere van de veertiende maand van de geschiedenis schreef Herman Pleij  het essay ‘ Geluk!? Van hemelse gave tot hebbeding ’. Bij ons aan tafel praat hij verder over dit essay.
Template Iris Hond
Iris Hond droomde er als kind al van om concertpianist te worden. Die droom heeft ze waargemaakt, maar daarvoor moest ze wel heel wat overwinnen. Haagse dak- en thuislozen hebben haar daarbij enorm geholpen, ze voelt een bijzondere verwantschap met mensen aan de onderkant van de samenleving. Vandaar dat ze tijdens haar Dear World-tournee, die volgende week start, ook in opvangcentra en gevangenissen speelt. Iris schuift aan om haar bijzondere verhaal te vertellen.
Sinan Can 27 september 2017
Vrijdag gaat er een Turkse actiefilm in première waar nu al zorgen over worden geuit. ‘ Kurtlar Vadisi – Vatan ’ (Vallei der Wolven – Vaderland) is het verhaal over een verijdelde coup met een  bad guy  die wel heel erg op Fethullah Gülen lijkt. Journalist Sinan Can  maakt zich druk over de film en bestempelt het als pure propaganda.
Marike en Kees 27 september
De datingsite Rich Meet Beautiful wil met billboards bij Nederlandse universiteiten studentes ronselen voor hun website. De site heeft als doel om rijke mannen in contact te brengen met jonge dames. In België zijn de billboards in meerdere steden verboden. En ook in Nederland zijn er politici die zich uitspreken tegen de datingservice. Bij Pauw Marike van der Velden , eigenaar van een succesvol escortbureau en Kees van der Staaij , fractievoorzitter van de SGP, met elk hun eigen standpunt.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's