Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Maandag bij Pauw

3 dec 2018
  •  
leestijd 2 minuten
20181203-pauw-yvonnevangennip_0
Blaudzun
Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer 'Breder dan klassiek' en keer op keer is het een daverend succes. De afgelopen edities gingen artiesten als Typhoon, Wende en De Dijk de samenwerking al eens aan en komend jaar delen de strijkers het podium met niemand minder dan Blaudzun . Bij PAUW vertelt de zanger wat we dit keer kunnen verwachten en uiteraard laat hij dat ook horen gesteund door zijn band en elf strijkers van het Amsterdamse strijkorkest.
Philip Freriks
Honderd gewonden, meer dan 400 arrestaties, tientallen auto's in brand en geplunderde winkels, restaurants en zelfs de Arc de Triomphe. De anti-regeringsprotesten afgelopen weekend door de zogeheten gele hesjes waren de heftigste in jaren. Philip Freriks, voormalig Frankrijk-correspondent volgt de situatie in Frankrijk op de voet en is gast.
Yvonne van Gennip
Voormalig schaatser  Yvonne van Gennip is boos en teleurgesteld nadat ze in een uitzending van Andere Tijden Sport en een verhaal in de Volkskrant in verband werd gebracht met dopinggebruik . Op 13 januari 1985 verdween een koffertje met de urinemonsters van de eerste vier vrouwen van het algemeen klassement op het EK, waaronder Ria Visser en haarzelf, op mysterieuze wijze. Van Gennip ontkent ooit doping te hebben gebruikt en vindt dat er in het onderzoek grove steken zijn laten laten vallen. Ze schuift aan bij PAUW.
Rundfunk
Tijdens een feestaflevering van de populaire rubriek   Dumpertreeten   ontstond het idee: een eregalerij voor de beste Dumpert-filmpjes aller tijden. Dit plan wordt nu werkelijkheid, want tot woensdag aanstaande kunnen de reaguurders  hier   stemmen op hun favoriete Dumpert-video’s. In aanloop naar het nieuwe jaar wordt langzaam afgeteld naar de nummer 1. Aan tafel bij PAUW de geestelijk vaders van de ‘Dumpert TopZoveel’  Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout .
Jaap van Deurzen
Terreuraanslagen, oorlogen, tsunami’s, maar ook reportages over het eerste haringvaatje of lentedag. RTL Nieuws-verslaggever  Jaap van Deurzen  reisde over de hele wereld om het laatste nieuws te verslaan. Daar komt nu een einde aan, want Jaap moet over enkele weken met pensioen.

Meer over: