Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Woensdag bij Pauw

  •  
25-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
woensdag bij pauw 0929
Roderick Pijls
Na een voorbereiding van meer dan een jaar is het  Roderick Pijls gelukt. De kitesurfer is over een gloeiend heet gifmeer in Tanzania gevaren, zonder gewond te raken. Het water in Lake Natron was meer dan 60 graden Celsius en giftig. De reis ernaar toe was lang en zwaar, het surfen was gevaarlijk, maar uiteindelijk is het gelukt een prachtige foto te maken. Bij PAUW vertelt hij over zijn avontuur, samen met fotograaf Rein Rijke.
Niemand in de stad
Niemand in de stad opent morgen het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het is het speelfilmdebuut van regisseur Michiel van Erp , bekend van de serie Ramses en diverse veelgeprezen documentaires. ‘Een film die irriteert, steekt, raakt en ontroert’, recenseerde De Volkskrant vandaag. De film, naar de roman van Philip Huff, gaat over studenten, vriendschap, seks, vader-zoon-relaties en nachtzwemmen. Michiel, en hoofdrolspelers Chris Peters en Minne Koole (het is ook zijn speelfilmdebuut) vertellen bij PAUW over de stunts, de voorbereiding op naaktscènes, de motieven en de muziek.
Bekijk hieronder de filmtrailer:
Martin Gaus
Goed nieuws voor de bekende hondentrainer Martin Gaus : er is een nieuwe nier voor hem gevonden. Momenteel moet hij drie keer per week aan de dialyse en functioneren zijn nieren voor 7 procent. Bij PAUW vertelt hij zijn verhaal, samen met de vrouw die haar nier aan hem doneert.
Nadia Moussaid
"De situatie bereikt een kookpunt", zegt de VN. "Het is zelfs zo erg dat kinderen pogingen tot zelfdoding doen", bericht Artsen zonder Grenzen. Het gaat over het Griekse eiland Lesbos. Het eiland en de vluchtelingenkampen stromen vol, want mensen kunnen geen kant op. Registratie duurt lang en het is nog maar de vraag of mensen dan Europa binnen mogen. Afgelopen week leek er enige verlichting te komen; zo’n 500 mensen mochten naar het vasteland. Tegelijkertijd komen er nog elke dag bootjes met vluchtelingen aan. Afgelopen maand al 2000 mensen. Nadia Moussaid , verslaggever van Brandpunt+, kreeg toegang tot Moria en vertelt bij PAUW over de schrijnende situatie.
Delen: