Pauw

Dinsdag bij Pauw

  •  
24-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
24 april
Stefan de Vries 24 april
Emmanuel Macron is een jaar president van Frankrijk en heeft zich in die tijd verrassend genoeg ontpopt tot de ‘Trump-fluisteraar’ van Europa. Als eerste mag hij nu op staatsbezoek bij zijn collega in de Verenigde Staten. Frankrijk-correspondent Stefan de Vries legt bij  Pauw  uit waarom de band tussen Macron en Trump zo goed is en blikt terug op de eerste twaalf maanden van de Franse president.


Het programma ‘De wereld Rond met 80-jarigen’  waarin een groep van acht tachtig plussers een maand lang de wereld rond reist was vorig jaar een groot succes. Vanaf woensdag kunnen we genieten van een nieuwe groep reislustige oudjes, wederom onder begeleiding van Dennis van der Geest . Hij is dinsdag bij ons te gast met deelnemers Nelly en Annie. Beiden zijn voor deze rest niet verder gekomen dan Spanje. Voor hen betekende het programma niet alleen een droomreis met als startpunt Jordanië,  maar ook een nieuwe vriendschap voor het leven.
De wereld rond met 80-jarigen
Yassin Elforkani 24 april
Zo’n dertig islamitische organisaties in Nederland hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd of ontvangen vanuit de Golfstaten. Dat blijkt uit een onderzoek van Nieuwsuur en NRC. Er gaan miljoenen euro’s hierin om en de vraag is: wie betaalt, bepaalt? Imam Yassin Elforkani komt vertellen hoelang die geldstromen al spelen en welke invloed de Arabische landen op de Nederlandse moskeeën hebben.
Hans de Boer en Jesse Klaver 24 april
De dividendgate. Premier Rutte blijft erbij dat hij geen memo kende over de afschaffing van de dividendbelasting. Vanavond worden de eerste geruchtmakende memo’s toch gepubliceerd. Hans de Boer (VNO-NCW) die al jaren pleit voor de afschaffing van de dividendbelasting en Jesse Klaver geven hun eerste reactie. Woensdag is het debat over deze kwestie.
Delen: