Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Vrijdag bij Pauw

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
23 maart
Giph en Kluun over Oranje 23 maart
Het Nederlands Elftal speelde tegen Engeland de eerste oefenwedstrijd onder Ronald Koeman. De nieuwe bondscoach heeft het elftal flink opgeschoond. Hoe dat uitpakt, bespreken we met Ronald Giphart en Kluun , schrijvers van het boek ‘Het Eeuwige Gezeik’ over conflicten en drama’s bij Oranje. Zij voorspellen dat ‘we’ in 2022 wereldkampioen worden.
Saskia Belleman 23 maart
Astrid Holleeder werd vrijdagmiddag opnieuw verhoord door de verdediging van haar broer in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Willem Holleeder kon zich af en toe niet inhouden en begon erdoorheen te praten. "Ze stapelt leugen op leugen. Ze liegt, ze pleegt hier meineed", zei hij. De zitting eindigde emotioneel, met Astrid die een brief van haar moeder aan de EBI voorlas, met het dwingende verzoek haar zoon niet vrij te laten. Rechtbankverslaggever  Saskia Belleman  praat ons bij over dag 12 van het Holleeder-proces.
Sinan Can Houssein 23 maart
De halve familie van Houssein vertrok naar het Kalifaat om zich aan te sluiten bij IS. Samen met documentairemaker Sinan Can gaat hij terug naar Syrië om ze te zoeken. Het resultaat is te zien op NPO 2, genaamd ‘De verloren kinderen van het Kalifaat’ . We praten erover met Sinan Can en Houssein.
Atleten huldiging koning Wim-Lex 23 maart
De medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Winterspelen zijn gehuldigd en gingen op de borrel bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Paralympisch snowboardkoppel Chris Vos (zilver) en Lisa Bunschoten (zilver, brons) vertellen samen met Olympisch kampioen Kjeld Nuis (2x goud) over deze bijzondere dag.

Meer over dit onderwerp