Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Eindelijk: we kunnen straks onze whatsappberichtjes intrekken

28 jun 2017
  •  
leestijd 2 minuten
whatsapp
Ontboezemingen in beschonken toestand, een geheim verraden, achter iemands rug om kwaadspreken maar de boodschap per ongeluk aan die persoon zelf richten: het is op WhatsApp weldra verleden tijd. Verstuurd’ is niet langer ‘verstuurd’.  De berichtendienst geeft gebruikers vijf minuten de tijd om een verstuurd berichtje in te trekken. De functie wordt naar verwachting een dezer dagen uitgerold.
Berichtendienst WhatsApp kondigde eerder deze maand deze zogeheten  recall -functie aan. (De officiële Nederlandse benaming is nog niet bekend.) Op de website van WhatsApp is inmiddels een pagina voor deze functie aangemaakt onder het kopje Frequently Asked Questions. Met andere woorden: de functie kan ieder moment beschikbaar zijn, waarschijnlijk tot blijdschap van de 1,2 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Al kunnen berichten niet onopgemerkt terug worden getrokken uit groepsgesprekken en één-op-één-chats.
De recall -functie maakt het mogelijk voor gebruikers om een reeds verstuurd berichtje in te trekken. De nieuwste update zal onderdeel uitmaken van de eerstvolgende update voor WhatsApp-gebruikers. Er zijn echter twee voorwaarden: een verstuurd bericht terughalen kan tot hooguit vijf minuten na verzending, en de ontvanger(s) krijgen een melding te zien met: "Dit bericht was ingetrokken."
Op Android-telefoons kun je een bericht selecteren waarna je klikt op ' Menu button ' en daar de optie ' Recall '. Op de iPhone en Windows Phone hoef je simpelweg het betreffende bericht te selecteren om de optie te gebruiken, zoals in onderstaande test van ontwikkelaar WABetaInfo.
SNEAK PEEK #1:
WhatsApp beta for iOS 2.17.1.869: it is possible to revoke messages! pic.twitter.com/Ncj22txxcG

Meer over:

, ,