Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Van Flynn tot Tillerson: de belangrijke functionarissen die Trump ontsloeg op een rijtje

13 mrt 2018
  •  
leestijd 3 minuten
trump
Donald Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) Rex Tillerson ontslagen. De precieze reden voor het ontslag van Tillerson is niet bekendgemaakt. Wel dankte Trump de voormalig minister van BuZa voor zijn diensten. Hij wenst hem ‘het beste’. Tillerson is niet de eerste belangrijke functionaris die vertrekt sinds Trump aan de macht is gekomen. Hier volgt een kort overzicht.

Michael Flynn

Op 18 november 2016 kondigt Trump aan dat Michael Flynn de Nationaal Veiligheidsadviseur wordt. Die carrière is van korte duur: 23 dagen later stapt Flynn alweer op. Hij heeft contact met een Russische ambassadeur over sancties als de regering van Obama nog actief is. Daarover liegt hij tegen vicepresident Mike Pence. Hij voelt zich daarna gedwongen om op te stappen. 
I had to fire General Flynn because he lied to the Vice President and the FBI. He has pled guilty to those lies. It is a shame because his actions during the transition were lawful. There was nothing to hide!

James Comey

James Comey wordt in 2013 benoemd als directeur van de FBI. In mei 2017 wordt hij door Trump ontslagen  omdat hij mogelijk incorrecte informatie naar buiten brengt over de e-mailaffaire rondom Hillary Clinton. Volgens Comey is er een andere reden voor het ontslag: het onderzoek dat de FBI onder zijn leiding doet naar de vermeende rol van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen .
James Comey better hope that there are no "tapes" of our conversations before he starts leaking to the press!

Reince Priebus

In juli 2017 vervangt Trump zijn stafchef Reince Priebus door John F. Kelly. Priebus is ‘te zwak’ volgens de Amerikaanse president. Naar verluidt raakt de president zijn vertrouwen in Priebus kwijt na een aantal gevoelige nederlagen in het Congres. 
I am pleased to inform you that I have just named General/Secretary John F Kelly as White House Chief of Staff. He is a Great American....
...and a Great Leader. John has also done a spectacular job at Homeland Security. He has been a true star of my Administration

Sean Spicer

Sean Spicer is woordvoerder van Donald Trump. Geen makkelijke baan: Spicer moet alles wat Trump zegt namelijk verdedigen . Hij is ook een bondgenoot van Reince Priebus. Nadat Priebus opstapt, wordt Spicer ook ontslagen. 
Sean Spicer is a wonderful person who took tremendous abuse from the Fake News Media - but his future is bright!

Steve Bannon

Steve Bannon is in 2016 de leider van Trumps campagne. Bannon staat bekend om zijn conservatieve, extreemrechtse ideeën. Als Trump is verkozen, wordt hij de naaste adviseur van de president en krijgt hij een plek in de Nationale Veiligheidsraad (NSC). Dat is het belangrijkste Amerikaanse orgaan op veiligheidsgebied. Deze rol bekleedt hij niet lang. Een paar maanden later wordt hij ontslagen.
I want to thank Steve Bannon for his service. He came to the campaign during my run against Crooked Hillary Clinton - it was great! Thanks S

Sally Yates

Trump ontslaat waarnemend minister van Justitie, Sally Yates, nadat zij zich uitspreekt tegen het inreisverbod voor reizigers uit zeven islamitische landen. Trump noemt Yates een ‘verrader’. 

Elon Musk

Elon Musk zit in een panel van ondernemers dat Trump adviseert over zijn economische agenda. Als Trump uit het klimaatakkoord van Parijs stapt , wil Musk niet langer voor hem werken. “Klimaatverandering is echt. Uit het klimaatverdrag stappen is niet goed voor de VS en de wereld”, twittert Musk na zijn vertrek.

Hope Hicks

Hope Hicks is directeur communicatie van het Witte Huis en neemt zelf ontslag. Volgens de New York Times zegt ze dat ze alles in haar functie als directeur communicatie heeft bereikt wat ze wilde bereiken.
Hope Hicks is loved & admired by all who know her. It’s with a heavy heart, but tremendous gratitude, that I wish her well in her next steps
Alles wat we schreven over Trump lees je hier!

Meer over:

, , , , , , , ,