Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Van Dale opent stembus voor de Woord van het Jaar-verkiezing

29 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Van Dale Woord van het Jaar
De online stembus voor de verkiezing van de Woord van het Jaar 2017 is geopend. Woordenboekenuitgever Van Dale legt het publiek een gevarieerde verzameling van nieuwe woorden voor, waarvan één de prestigieuze titel Woord van het Jaar krijgt. Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete woord van 2017. 19 december maakt Van Dale de winnaar bekend. Hier vast een voorverkiezing.
Van Dale heeft tien woorden die dit jaar opdoken in de politiek, de media en andere domeinen genomineerd voor de eretitel. Daarnaast kunnen de stemmers nog in vijf verschillende categorieën (jongerentaal, lifestyle, sport & amusement, economie en politiek) een stem uitbrengen op één van de vijf genomineerde woorden. Op de website van Van Dale is de stembus vandaag geopend.
Vorig jaar ging de titel naar 'treitervlogger' . In 2015 werd 'sjoemelsoftware' (naar aanleiding van de berichtgeving over Volkswagen) het Woord van het Jaar.

Meer over:

,