Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Uber-bestuurslid maakt een vrouwengrapje, en moet aftreden

14 jun 2017
  •  
leestijd 2 minuten
david-bonderman
Seksuele intimidatie, vrouwonvriendelijkheid en discriminatie. De werkcultuur bij taxi-app Uber laat te wensen over, bleek toen een vrouwelijk oud-werknemer in februari uit de school klapte in een blog. Bestuurslid David Bonderman bevestigde dinsdag alle aantijgingen met een als grappig bedoeld opmerkinkje — ten overstaan van alle werknemers.  
De bijeenkomst was er een van goede bedoelingen. Na de publicatie van een kritisch rapport met allerlei aanbevelingen binnen de top van Uber, dat kantoor houdt in San Francisco, California, kwam het personeel dinsdag samen. Zo ook de directie.
Topman Travis Kalanick had die dag bekendgemaakt voorlopig terug te treden door het schandaal — en het overlijden van zijn moeder, zo schrijft hij in een verklaring. Kalanick is de zoveelste topman die terugtreedt.
Arianna Huffington, voormalig hoofdredacteur van de Huffington Post , zit in het een bestuur van Uber. Ze vertelt, zo is te horen in een audiofragment waarop Yahoo de handen wist te leggen ( hier te beluisteren), over het belang van vrouwen in het bestuur. En wordt dan in rede gevallen door haar mannelijke mede-bestuurslid.
Het fragment begint vanaf 05:00 minuten.
Arianna Huffington: “ The participation of women on the board went from 14 percent to 25 percent. [applause]. And there is a lot of data that shows that when there is one woman on the board, it's much more likely that there will be a second woman on the board. "
Bonderman: " I'll tell you what it shows, is that there's much more likely to be more talking on the board ."
Huffington: " Oh, come on, David. Don't worry, David will have a lot of talking to do as well. "
Op Twitter kreeg Bonderman het te weten. Inmiddels is ook hij afgetreden. In een mail aan de directie schrijft hij: het is ‘het tegengestelde van wat ik beoogde’.
Met zijn vertrek zal het percentage vrouwen in de raad van bestuur van Uber weer wat punten zijn gestegen.

Meer over:

, ,