Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Tweede Paasdag: het godsgeschenk voor de woonboulevard

  •  
17-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
image001
‘Open met Pasen, kortingen tot wel 50 procent!’ Wie Tweede Paasdag zegt, zegt meubelboulevard, en indirect IKEA. En het gaat goed met ’s lands woonboulevards.
De eerste woonboulevard werd in 1981 uit de grond gestampt, in Beverwijk. ‘Meubels kijken en vergelijken en aanschaffen is aantrekkelijk in Beverwijk, niet in de laatste plaats omdat aan deze meubelboulevard het parkeerprobleem onbekend is,’ viel destijds in de krant te lezen. In ’81 vestigden tien zaken zich op het terrein. Vandaag de dag staan er dertig op het terrein.
“Het gaat erg goed met de meubelboulevards omdat de woningmarkt aantrekt en de koopkracht stijgt,” vertelt Gertjan Slob van onderzoeksbureau Locatus. In tien jaar tijd nam de leegstand op meubelboulevards toe. In 2015 werd een hoogtepunt van haast 10 procent leegstand bereikt. Nu is de leegstand zo’n 7 procent van het totaalaantal meubelboulevards.
Het weer op Tweede Paasdag is ook zeker van invloed op het bezoek. “Het weer mag niet te mooi zijn. En ook niet al te slecht. Alhoewel, woonboulevard Villa Arena in Amsterdam is overdekt en kan dus wel tegen een buitje. Bij de IKEA willen ze volgens mij ook graag wat regen.”
In januari dit jaar mat het Centraal Bureau voor de Statistiek dat Nederlanders sinds lange tijd aanzienlijk meer geld besteden aan hun wooninrichting ten opzichte van 2000. De weersverwachting van vandaag: 's ochtends regen in het zuiden, overdag op de meeste plaatsen droog, een graad of tien. Het belooft een prachtige dag te worden voor de meubelboer.

Meer over:

pasen, ikea,