NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Tunahan Kuzu: "Nederland deed een aantal dingen die niet bij de traditie van het land passen"

24 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Schermafbeelding 2017-03-24 om 12.04.49
Tunahan Kuzu en Farid Azarkan reageren bij Pauw op de diplomatieke crisis met Turkije en praten over hun plaats in de Tweede Kamer, waar ze behoorlijk ontevreden mee zijn.
De politieke partij DENK heeft een zeer succesvolle campagne achter de rug. Op 15 maart behaalde de partij vanuit het niets drie zetels. De partij richt zich vooral op een grote groep Nederlanders met Turkse of Marokkaanse achtergrond die zich in de steek gelaten voelt door andere partijen. Tijdens de rellen in Rotterdam lag de partij ook onder vuur vanwege hun neutrale houding op de komst van de Turkse minister. De leider van de partij riep op tot deëscaleren, maar was dat genoeg? 
In de aanloop naar 15 maart had Nederland te maken met een diplomatieke crisis met Turkije. President Erdogan noemde Nederlanders " nazi -overblijfselen en  fascisten". De vraag is waarom Kuzu in die dagen in de aanloop naar de verkiezingen niet reageerde op de rel en de uitspraken van de Turkse president? 
Nog meer politieke fragmenten zien? Kijk dan eens hier.

Meer over:

, , ,