Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Tommy Wieringa over 'De dood van Murat Idrissi'

24 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
339 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-24 om 12.19.47
In de nieuwe novelle van Tommy Wieringa ‘De dood van Murat Idrissi’ smokkelen twee Nederlands-Marokkaanse tieners een vluchteling in hun auto naar Europa. Met fatale gevolgen. 
"Ik ben vlak voordat het boek naar de drukker ging, nog naar de Audi-garage in Amsterdam gegaan om te kijken of het nou echt past. Ik kon me haast niet voorstellen dat wat in het boek staat waar was. Die man zei: 'oh, ja dat past wel hoor'. En toen heeft hij het laten zien en het paste inderdaad".
Ten slotte vertelt hij zich alweer ontzettend op het Boekenbal te verheugen. "Het is allemaal heel dubbelzinnig, maar daar kan ik niks aan veranderen", zegt Tommy. "Ik vind het Boekenbal echt een feest, ik heb altijd al deel uit willen maken van het literaire. In het verleden maakte ik wel eens bandjes na of ik sloot me een dag tevoren op in de wc. Nu heb ik gewoon kaartjes".