Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Tijs van den Brink: ‘Wat kritische vragen over de positie van de vrouw, en je bent meteen een racist’

4 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijs
Tijs van den Brink maakt voor de EO kennis met de Nederlandse moslimgemeenschap. In het driedelige Tijs en de ramadan logeert de televisiemaker bij een Amsterdams moslimgezin en ook vast hij twee dagen. Kritiek op zijn avontuur krijgt hij uit alle hoeken. ‘Je kijkt naar links, daar zijn ze allemaal boos. En dan kijk je naar rechts: o, die zijn ook allemaal boos!’   
In het eerste deel van Tijs en de ramadan  spreekt Van den Brink  — live bijgestaan door een panel van 100 Nederlanders — met onder anderen islamoloog Anne Dijk . (In december zaten zij al eens tegenover elkaar in onze uitzending om te discussiëren over religie-kritiek.)
In een gesprek over de islamitische vastenmaand ramadan en de islam in deze eerste aflevering,  bekritiseert de islamoloog Van den Brinks tactiek. Hij zou zich niet nederig genoeg opstellen en de nadruk teveel leggen op geweld vanuit de islam.
En zo is er meer kritiek op het programma. Het merendeel daarvan vond Van den Brink terug op sociale media, al toen hij een vlog plaatste van zijn ramadantweedaagse op Facebook.
Tijs en de ramadan werd vorige week door ruim 175.000 Nederlanders bekeken. Naar de tweede aflevering , maandagavond uitgezonden, keken circa 250.000. Van den Brink is het meer te doen om de maatschappelijke discussie dan om de kijkcijfers, zo vertelt hij ons. Wij zochten hem op om poolshoogte te nemen.
Meer nieuws en achtergrond vind je hier!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA