Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

The Kik hertaalt Engelse hits in het Nederlands

30 nov 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
the kik def
The Kik is een echte nederbiet band, met nadruk op ‘neder’. De band zingt in het Nederlands, eigen nummers maar ook covers. Zelfs als die covers niet in het Nederlands zijn geschreven is dat voor de band geen probleem. Hieronder een aantal van de bands beste hertalingen.

The Kik - Schuilen bij Jou

Een van de bekendste hertalingen van The Kik is ‘Schuilen bij jou’ . Dit nummer was het resultaat van een opdracht die Giel Beelen meegaf aan gasten van zijn radioprogramma. ‘Maak een eigen versie van een nummer uit de Nederlandse hitlijst’. Het nummer ‘In Your Arms’ van Chef’s Special kreeg een Nederlandstalig broertje. Giel vond de hertaling in ieder geval een groot succes.

'Springlevend'

Op hun debuutalbum ‘Springlevend’ van The Kik stonden meerdere hertalingen, een daarvan is  ‘Zevenhuizer zondag’ wat een hertaling is van  'Pleasant Valley Sunday' van de Amerikaanse band ‘The Monkees’. Een single van het album is geïnspireerd door een nummer uit de jaren ’60. Het gaat om ‘Simone’ en het nummer ‘The Dancer’ van de Australische band ‘The Allusions’.

The Allusions - The Dancer

The Kik - Simone

De Wereld Draait Door

In 2012 en 2013 was The Kik de ‘huisband’ bij De Wereld Draait Door . Hier hebben ze als taak een muzikale afsluiting te verzorgen bij de uitzendingen waarin opvallende tv-momenten worden besproken. Die kans greep de band aan om voor elk lied een eigen tekst te maken, waardoor het nog beter aansloot op de actualiteit.
Bovenstaande nummers zijn eigenlijk maar een kleine selectie van een groot repertoire, waarvan een gedeelte niet meer dan één keer is opgevoerd. Zodoende heeft de band deze kans aangegrepen om de Nederlandstalige versies de revue te laten passeren in een nieuwe theatershow. In dit filmpje lichten ze alvast een tipje van de sluier op.
Vanavond  is The Kik te gast in onze uitzending om te praten over hun nieuwe album en ook zullen ze een nummer spelen uit hun voorstelling.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA