Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

André Kuipers zag eens een ufo

  •  
19-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
andre-kuipers
Ruimtevaarder André Kuipers heeft altijd een fascinatie gehad voor buitenaards leven. Tot zijn grote verbazing zag hij buiten onze atmosfeer eens een ufo. Geen vliegende schaal die we kennen uit science-fiction, maar een unidentified flying object in de letterlijke betekenis van de term. Even dacht hij een buitenaards ruimteschip waar te nemen. Het bleek een satelliet te zijn die zonlicht weerkaatste.
Zijn wij alleen in het heelal of is er leven op andere planeten? Die vraag trok André Kuipers naar de ruimtevaart. Vandaag precies 13 jaar geleden maakt hij zijn eerste reis naar internationaal ruimtestation ISS. In zijn nieuwe programma Kuipers zoekt contact gaat hij op zoek naar buitenaards leven. Zal dat iets zijn wat we kunnen uit films als E.T. en Alien, of iets bacterieels misschien? Een gesprek over levensvormen, falsificaties door de jaren heen en natuurlijk het Roswellincident. buitenaards leven