Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Taakstraffen voor jongeren na mishandeling homostel Arnhem

8 apr 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Homogeweld
De vier minderjarige verdachten die vorig jaar april een homostel mishandelden op de Nelson Mandelabrug in Arnhem, zijn veroordeeld tot werkstraffen. De aanstichter krijgt 160 uur, de andere drie 80 uur taakstraf. Ze waren er volgens de rechtbank niet doelbewust op uit om homo's in elkaar te slaan.
De straffen vallen lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Ronnie en Jasper Sewratan-Vernes liepen een jaar geleden over de brug na een avondje stappen naar huis. De vier jongens stonden daar met een betonschaar. Zij hadden die avond en nacht fietsen proberen te stelen tot ze de twee mannen tegen het lijf liepen. 
Omdat de verdachten minderjarig zijn diende de rechtszaak achter gesloten deuren. Het OM kon niet bewijzen dat homohaat de aanleiding is geweest voor het handgemeen. Het stel is wel uitgescholden voor 'homo' en 'flikker'. Een van de mannen moet vijf tanden missen door een rake klap.