Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Snowboarder Bibian Mentel wint tweede goud in Pyeongchang

16 mrt 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Bibian Mentel
Andermaal levert snowboarder Bibian Mentel een knappe prestatie op de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang, waar ze haar tweede titel heeft gewonnen. Mentel noteerde in haar derde en laatste run een tijd van 56,94 en troefde daarmee de Amerikaanse Brittani Coury, die 59,87 op de klok had gezet, ruim af.
Eerder had de 45-jarige Mentel uit Loosdrecht al haar titel op de snowboardcross geprolongeerd. In een een spectaculaire run liet ze de 22-jarige belofte Lisa Bunschoten achter zich en ook Fina Paredes uit Spanje, die dus de bronzen medaille pakte.
Bij ons aan tafel sprak Lucille Werner op de dag van de opening van de Winterspelen nog vol lof over Mentel, die namens Nederland de vlag mocht dragen. "Ik heb haar een paar keer mogen ontmoeten. Dit is natuurlijk gewoon een fantastische vrouw, dat is toch ongelooflijk. Net herstellende van een operatie en ze staat er gewoon weer. Deze mensen hebben allemaal een verhaal. Ze komen uit een ogenschijnlijke achterstand en die weten uiteindelijk successen te boeken. Deze inspirerende factor die dit meebrengt is geweldig." Aldus Lucille.
Dankzij de winst van Mentel op de banked slalom treedt Nederland de top 10 van het algemeen klassement binnen van de Paralympische Winterspelen in Zuid-Korea.  De Nederlandse equipe klom naar de negende plaats met zeven medailles (drie goud, drie zilver en één brons). Daarmee heeft de Nederlandse ploeg ruim voldaan aan de verwachtingen van chef de mission Esther Vergeer, die vooraf op vijf medailles had gerekend.
Bibian Mentel (1972) werd in oktober 2015 voor de zevende keer behandeld tegen kanker. Even later deed ze alweer mee aan de X games, een jaarlijkse wedstrijd voor extreme sporten. Dankzij haar twee gouden medailles in Zuid-Korea is ze inmiddels tweevoudig Paralympisch kampioen snowboardcross en eenmalig Paralympisch kampioen banked slalom.

Meer over:

, , , , , , ,