Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Snel uitsluitsel verwacht over Ahmadzai

26 sep 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Advocaat Wil Eikelboom verwacht dat de IND binnen enkele weken duidelijkheid kan geven over het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor de Afghaanse tolk Abdul Ahmadzai. Vrijdagavond zat hij met zijn cliënt aan tafel bij Pauw. “Het feit dat Teeven zegt dat hij hiernaar gaat kijken, geeft aan dat hij het ook een bijzondere situatie vindt.
Eikelboom vindt dat Ahmadzai een verblijfsvergunning moet krijgen. “Als tolk ben je een doelwit van de Taliban. Dat is ook vorige week weer bevestigd door een rapport van het Ministerie van Buitenlandse Zaken,” zei hij. Steun krijgt hij van D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. “Hoe kan het dat als minister Hennis zegt dat mensen op steun kunnen rekenen, dat Teeven dan het tegenovergestelde doet? Het kabinet moet met één mond spreken. Ik kan helemaal niet bedenken waar de pijn zit voor de coalitiepartijen.”
Zelf hoopt Ahmadzai dat zijn gezin ook kan overkomen naar Nederland. “Ik hoop op een goede toekomst voor mijn kinderen. Ik wil graag zo zijn als de andere Nederlanders.” Amhadzai werkte als tolk voor het Nederlandse leger. Hij vluchtte via Noorwegen naar Nederland toen zijn broer vermoord werd.