Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Sir David Attenborough wordt 93

8 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
David_Attenborough
Vandaag is Sir David Attenborough, de bekendste bioloog ter wereld, 93 geworden. Iedereen kent de naam natuurlijk wel, maar wat weten we nou precies van hem? Hij is bekend van programma’s zoals Planet Earth, Our Planet, Life on Earth en nog tientallen anderen waarin hij kijkers de mooiste stukjes natuur van onze planeet laat zien. Van de kleinste mier tot de grootste walvis, geen dier is onbelangrijk voor natuurfanaat David Attenborough. In zijn decennialange carrière heeft Attenborough de meeste waanzinnige feiten over de natuur gedeeld met fans jong en oud. Ter ere van zijn verjaardag hebben wij besloten om dit ook voor hem te doen. Daarom hebben we een handjevol interessante feiten over ’s werelds meest bekende natuurliefhebber op een rijtje voor je gezet.

Feiten

Oud maar actief

Hoewel de 93-jarige Attenborough weer een jaartje ouder is, weigert hij om stil te blijven zitten. Dit jaar nog kwam zijn nieuwe documentaireserie  Our Planet uit op Netflix. Attenborough zet zich tegenwoordig ook ruimschoots in voor beter klimaatbeleid. Volgens Attenborough heeft zijn generatie niet het goede voorbeeld gegeven. Hij is dan ook enorm onder de indruk van de grootschalige klimaatprotesten die wereldwijd door jongeren worden georganiseerd. (Bron: The Guardian)

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA