Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Sigrid Kaag krijgt portefeuille Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

20 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Sigrid Kaag
VN-diplomaat Sigrid Kaag (D66) zal Lilianne Ploumen (PvdA) opvolgen als minister met de portefeuille Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Daarmee wordt zij de tweede minister op het ministerie van Buitenlandse Zaken, naast beoogd minister Halbe Zijlstra (VVD).
Daarmee heeft D66-leider Alexander Pechtold meteen zijn ministerploeg compleet . Behalve Kaag worden ook de namen van Mona Keijzer (CDA) genoemd als staatssecretaris van Economische Zaken en ChristenUnie-wethouder Paul Blokhuis als staatssecretaris van Volksgezondheid.
 

Van Libanon tot Den Haag

Binnen de Verenigde Naties (VN) heeft Sigrid Kaag een lange staat van dienst. Als topdiplomaat met veel ervaring in de Arabische wereld, werd zij in 2013 gevraagd om de onderhandelingen te leiden over het verwijderen van chemische wapens uit Syrië. 
Als speciale VN-gezant voor Libanon kreeg zij als opdracht contacten op te bouwen met alle verschillende partijen in de regio. Wie Kaag en haar werk beter wil leren kennen, doet er goed aan de korte documentaire te kijken die VPRO Tegenlicht in 2015 maakte over haar werkzaamheden in Libanon.
Als hoofd van alle hulporganisaties van de VN ging Kaag met eigen ogen kijken hoe de vluchtelingenopvang was geregeld in de kampen in het buurland van het door de burgeroorlog verscheurde Syrië.

Meer over:

, , ,