Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Ruud Gullit, Maxim Hartman en Ron Fresen over Feyenoord

31 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Schermafbeelding 2017-03-31 om 11.21.10
Na het grote echec van Oranje richten we ons vizier weer op de Eredivisie, want zondag staat De Klassieker Ajax-Feyenoord op het programma in de Amsterdam Arena. Als Ajax wint in eigen huis dan krimpt het gat tussen de rivalen tot 3 punten en ligt de kampioensstrijd weer open. Mocht Feyenoord winnen dan wordt het gat 9 punten en kan het bijna niet anders dat de Rotterdammers voor het eerst sinds 1999 op de Coolsingel eindigen met de kampioensschaal. Bij Pauw blikken we vooruit op de wedstrijd met oud-Feyenoord trainer Ruud Gullit en Feyenoord-supporters Maxim Hartman en Ron Fresen.
Wat maakt Feyenoord nou Feyenoord? Op die vraag wordt de tafel het niet eens. 'Onverzettelijkheid', vindt Maxim. Ze kunnen de beuk erin gooien als het niet op een voetballende manier lukt. Ron Fresen vindt dat het juist een combinatie is van de beuk erin gooien en voetbalvermogen. Daarom ziet hij Dirk Kuyt als de vleesgeworden Feyenoorder, omdat hij deze onverzettelijkheid combineert met voetbalinzicht. Ruud Gullit schaart zich in het 'kamp Fresen', hij ziet ook dezelfde onverzettelijkheid, maar wijst ook naar spelers als Coen Moulijn, de legendarische Feyenoorder die juist puur op techniek speelde. 
Het grootste verschil tussen Ajax en Feyenoord wordt misschien wel het beste geïllustreerd door een oud fragment van een partijtje tussen Ajax-spelertjes en Feyenoord-spelertjes die worden begeleid door Louis van Gaal en Willem van Hanegem. Maxim zegt daarover: het zijn allebei geweldige mannen, maar dit geeft het beste weer wat het grootste verschil is: Van Gaal is prestatiegericht, Van Hanegem doet het met liefde.