Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Rutte wil volgende week donderdag met zijn ministersploeg op het bordes staan

15 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Eric Wiebes
Halbe Zijlstra wordt voor de VVD minister van Buitenlandse Zaken, meldt De Telegraaf. Verder zou zijn partijgenoot Eric Wiebes het klimaat onder zijn hoede krijgen, als minister van Economische Zaken en Klimaat. Beoogd premier Rutte hoopt volgende week donderdag met zijn ploeg op het bordes bij koning Willem-Alexander te staan.
Volgens De Telegraaf wekt de benoeming van een VVD'er als klimaat-bewindspersoon in politiek Den Haag enige verbazing. Aangenomen was dat een coalitiegenoot als D66 of ChristenUnie die post zou binnenhalen.
Wiebes, in het vorige kabinet staatssecretaris van Financiën, volgt op Economische Zaken partijgenoot Henk Kamp op, volgens De Telegraaf. Dat ministerschap wordt in het kabinet-Rutte III uitgebreid met het onderwerp klimaat.
Met de vermoedelijke keuze voor Wiebes en Zijlstra kiest Rutte voor kandidaten die hij kent en die zich binnen de VVD hebben bewezen. De premier staat voor de lastige taak een heel contingent vertrekkende VVD'ers te vervangen.
minister van Financiën
In totaal komen er in het nieuwe kabinet zestien ministers en acht staatssecretarissen. Vorige week lekte al uit dat CDA-senator Wopke Hoekstra waarschijnlijk  minister van Financiën  wordt.  

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA