Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Rutte: Baudet ontkent dreiging Rusland

  •  
22-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rutte: Baudet ontkent dreiging Rusland
Rutte verwijt Baudet de dreiging van Rusland niet serieus te nemen. Daarom oppert hij de stelling:

Wie de dreiging van Poetin niet onder ogen wil zien is naïef.

Eerste stelling @MinPres Mark Rutte: "Wie de dreiging van Poetin niet onder ogen wil zien is naïef.” #Pauw pic.twitter.com/KgPXD5EGDZ
Baudet ziet de dreiging van Rusland net als dreiging van andere landen. En daarbij: er moeten geen vrienden en vijanden zijn in de internationale politiek. "Maar ik denk alleen dat we ook realistisch moeten zijn en dat Rusland daar wel even blijft liggen aan de oostkant. Door de sancties hebben we alleen al 100 miljard misgelopen aan handel. Het is onverstandige politiek”, aldus Baudet.
FvD-leider @thierrybaudet ziet Rusland niet als een groot gevaar. @MinPres Mark Rutte: “Je bent een Ruslandknuffelaar”. #Pauw pic.twitter.com/0BF1AQ5fS6
"Wilt u Poetin rustig houden door de leeuwen soms rustig te aaien? Ik snap uw politiek hierin niet", zegt Rutte. Poetin zal ons proberen verder uit elkaar te drijven, zegt Rutte. "En u draagt daar aan bij."

Baudet: "Ik zie in Rusland niet een land dat morgen of overmorgen Nederland gaat binnenvallen. Wel denk ik dat het belangrijk is dat we onze defensie sterk hebben."
Delen: