Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Ruim 20 duizend golfslagen voor het goede doel

30 sep 2017
  •  
leestijd 1 minuten
route golfers
Adam Rolston zocht een uitdaging en besloot van het landschap van Mongolië de langste golfbaan ooit te maken. Samen met zijn caddie en vriend Ron Rutland speelde hij één lange hole door het Mongoolse landschap. Ze legden 2.011 kilometer af en hij had daar 20.0094 slagen en 83 dagen voor nodig. Deze video geeft een mooi overzicht van de avontuurlijke, zware en bijzondere onderneming.
Het landschap van Mongolië leende zich goed voor de actie, omdat er geen hekken zijn, maar wel veel wijde vlaktes. Toch deed Rolston er een paar slagen meer over dan de 14.000 die hij dacht nodig te hebben. De tocht bracht ze namelijk door sneeuw, woestijnen en over bevroren rivieren.
De 'tee-off' werd gedaan vanaf het meeste westerse punt van Mongolië op 28 juni. Gedurende de zomer trok het duo met een kar van 120 kilo dwars door het land in centraal Azië. Op 17 september legde hij de laatste slag af op de 18e hole van de enige golfbaan in Mongolië.
Naast de persoonlijke uitdaging, werden er ook een tweetal goede doelen begunstigd met de tocht. Mensen konden namelijk de ballen sponsoren waarmee werd gespeeld, de opbrengsten daarvan gingen naar Laureus , een organisatie die zich wereldwijd inzet voor sport voor kinderen en  The South African Golf Development Board.
Lees meer over de tocht van de heren op hun site!

Meer over:

sport, golf, mongolië

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA